Help jij Willem met tips over schrijven?

Eind 2012 deed ik een oproep: deel je droom.

Wat een leuke reacties zijn hierop binnen gekomen! Een aantal mensen durfde het aan en maakte een filmpje van zichzelf.

Stuk voor stuk heel goede en mooie filmpjes waarin ze vertellen over een bijzonder moment in 2012 en hun droom delen voor het nieuwe jaar. Wow!

Laat je inspireren door de dromen en verhalen van anderen.

En geef je advies of bied hulp aan!

Vandaag in première: schrijver Willem van Hees.
Willem heeft praktische vragen over het schrijven, zoals: Hoe plan je schrijven in? Hoe leg je je inspiratie vast? Wanneer zoek je een uitgever?

Heb jij tips voor hem?

Bekijk hieronder het filmpje en laat je advies achter in de comments hieronder.

Wil jij ook jouw droomwerk of -doel gaan realiseren? Schrijf je dan hier in en ontvang blogupdates met inspiratie en advies voor jou als ondernemende professional.

5 comments

 1. Hey Willem!

  schrijf je in op http://www.literairwerk.nl/
  je kunt daar verhalen plaatsen en aanpassen n.a.v. van tips van lezers/mede-schrijvers/uitgevers. Ze hebben een onlangs ook een festival in A’dam georganiseerd waar je kon speeddaten met editor en uitgevers voor tips over personages, plots, etc.

  Succes! En laat natuurlijk even weten als je daar een verhaaltje post!

  Ruben

  1. Hery Ruben… Dank voor de tip op deze site.! Deze had ik veel eerder moeten weten. Net als van het festival! Veel goede + bruibare info in je reactie. dank je wel. Ik geef een kattebelltje als ik iets op literairwerk.nl post. (of is het katteNbelletje?)

 2. Schrijven is een kwestie van achter je laptop gaan zitten en beginnen. Als je op inspiratie gaat zitten wachten komt je boek nooit af. Zorg dat je altijd pen en papier bij je hebt voor een onverwacht briljant idee.
  Stuur je manuscript pas naar de uitgever als het helemaal af is. Zorg dat je eerste hoofdstuk goed en interessant is, anders haken ze gelijk af. Lees het goed door of laat het door iemand anders lezen om het te controleren op spelfouten. Een foutje hier en daar geeft niet, maar een manuscript bomvol fouten staat nogal dom.
  Zoek van tevoren goed uit of jou genre in het fonds van de uitgeverij past.
  Schrijven doe je op een door jou gekozen moment, of dit ’s ochtends of ’s avonds is maakt niet uit, als jij je er maar lekker bij voelt.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, voor mij heeft het in ieder geval gewerkt.
  Succes!

  1. Hoi Mirjam,
   Ja je hebt gelijk: de basis materialen zijn: notitieblokje + pen en laptop.
   En vooral DOEN! Ik werk het liefst ’s avonds of ’s nachts als iedereen slaapt maar ja dat is erg onhandig met een aantal praktische zaken. Ik vind het een goede tip van de uitegeverij + fonds nauwkeurig selekteren. Dank je wel. Een goede tip van die Wat schrijf je zelf?

   Groetjes Willem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *