Hoe zet je inzicht om naar actie en echte impact in je leven?

Afgelopen week was het zo ver: mijn allereerste grote solo live event ‘Dolly LIVE – Attract What You Want’! Ik had hier zo lang naar uitgekeken. En terecht want (ondanks dat een paar dagen ervoor toch even de stress toesloeg): WAT WAS HET TOF!!!

Ik was van plan iets te schrijven over de grootste inzichten die ik heb gehad of heb bespeurd. Maar het is zo lastig kiezen! Er is namelijk ontzettend veel gebeurd. De inspiratie en positieve energie vlogen door de ruimte. Mensen – inclusief ikzelf – werden geraakt en ideeën popten op. Dat zette mij aan het denken: hoe kan ik de deelnemers helpen de inzichten en energie in hun leven te integreren? Hoe zet je inzichten om naar actie, en vervolgens échte impact in je leven?

Na dit soort events of andere inspirerende gebeurtenissen (een film, een confronterend gesprek, of iets anders waardoor je even goed door elkaar wordt geshaked) merk ik dat mensen vaak denken “shiiiit, ik wil hier echt wat mee doen!” Daarom leg ik in deze blogpost in 3 stappen uit hoe je jouw gevoel vertaalt in een kloppende actie.

20170612_DollyLive-025-1920px

1. Laat het landen

Standing still is going backwards. Heb je die weleens gehoord? Een uitdrukking die ik vaak voorbij zie komen. Toch is deze in mijn optiek niet altijd waar. Soms komen we veel verder door eerst stil te staan, goed te voelen, te luisteren naar onszelf en dan pas in actie te komen. Dat is niet voor niets een van de principes waarop mijn droomdoelmethode is gebouwd.

Neem tijd om je inzichten te laten neerdalen. Om na te voelen. Denk rustig voor jezelf na en ga niet overhaast iets doen wat misschien wel een kopie is van iets wat je hebt gehoord en niet helemaal bij jou past. Neem hier goed de tijd voor. Dat kan een paar dagen zijn, een week of een vakantie lang (lekker!). Iedereen heeft hierin zijn eigen timing en ook jouw timing is niet bij elke beslissing hetzelfde.

Probeer je inzichten overigens ook niet aan anderen uit te leggen, want die gaan je juist praktische vragen stellen als “hoe ga je daarmee geld verdienen”, “wat is dan je plan”, “hoe ga je het dan doen”, etc. Zo haal je jezelf helemaal uit je eigen flow die nodig is om je ruimte te geven.

2. Neem de tijd voor creativiteit

Op een gegeven moment zul je voelen dat je inzichten geland zijn en krijg je zin om er iets mee te DOEN. Super! Maar hou je nog even in.

Dit is het moment waarop je – zoals ik het graag noem – ’tijd neemt voor creativiteit’. Schrijf je ideeën op, denk na over wat je met welke mensen zou willen bespreken, verken wat er te verkennen valt en ruim op wat er op te ruimen is. Eigenlijk is dit een grote brainstorm zonder zelfcensuur. Alles kan en niets moet. Het resultaat hiervan is dat je dieper gaat en verder komt. In deze fase ontstaan de beste en meest verfrissende ideeën.

Vergeet er ook niet van te genieten. Vaak zijn we zo doelgericht dat we ongeduldig worden in de fase waarin het goud juist naar de oppervlakte komt. Dus speel met je ideeën, schrijf in je dagboek of op een groot vel, teken, maak lijstjes en leef je lekker uit.

3. ACTIE!

Als je dan echt alles helder hebt en de tijd rijp voelt, kan je de eerste stap(pen) gaan zetten. Afhankelijk van hoe groot je doel is, ga je direct aan de slag, of maak je een actieplan voor wat je kunt doen om te realiseren wat je echt wilt. Bedenk: wat is een eerste stap(je)? En welke stappen volgen? Maak een lijstje en voer het in je eigen tempo uit. Combineer inzicht met creativiteit en kom daarna in actie. Dan ga je gegarandeerd steeds meer aantrekken wat bij jou past!

Succes! Ik ben – over een tijdje! 😉 – heel benieuwd wat jouw acties zijn. En ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw belangrijkste inzichten!

PS Wil jij heel graag dit soort inzichten? Heb je Dolly LIVE gemist? Binnenkort kom ik met een heel bijzondere online training… Houd het in de gaten! Alle foto’s van Dolly LIVE vind je op mijn Facebook pagina. Neem hier een kijkje!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *