nieuwjaar

Vanaf een heerlijk plekje op Texel met uitzicht op het bos schrijf ik mijn laatste blog van 2015.

Ik lees fragmenten uit mijn dagboek van het einde van 2014.

En wow, wow, wat bijzonder om terug te lezen wat ik toen schreef.

Er staan heel veel ideeen, doelen en intenties voor het nieuwe jaar in.
Heel veel plannen heb ik uitgevoerd, superveel droomdoelen behaald!

Maar weet je wat echt bijzonder is?

De mooiste creaties in 2015 zijn gewoon ontstaan vanuit liefdevolle intentie.

En dat is misschien wel het grootste geheim van manifesteren.

Dat je een krachtige intentie hebt, dat je daar allemaal mooie acties en plannen bij bedenkt en die opschrijft. Maar dat je vervolgens ook helemaal openstaat voor het onverwachte. De spontane energie die opborrelt en die zich als vanzelf omzet in een fysieke manifestatie wanneer je ermee aan de slag gaat.

Als ik terug kijk in mijn dagboek dan zie ik bijvoorbeeld 6 punten die ik op 4 december 2014 heb opgeschreven onder de zin ‘Als geld geen belemmering is dan zou ik..’ Van die 6 punten zijn er 4 gerealiseerd (nieuwe website, professionele hulp bij mijn PR, nieuw online programma en fotoshoot met topfotograaf). Maar als ik nu toch kijk hoeveel meer er gerealiseerd is, dat is echt ongelooflijk! Het zijn dingen die al sluimerden maar waarover ik nog meer informatie moest verzamelen of nog niet wist met wie ik het zo doen. Ook zijn er dingen die niet bij me opkwamen maar als het ware in mijn schoot geworpen werden of opeens in een helder ogenblik in mijn geest opborrelden. (Ik heb een lijstje gemaakt van alle mooie dingen die ik heb gerealiseerd, je vindt het onderaan deze mail.)

De 2 punten die niet gerealiseerd zijn, bleken toch niet te passen en dat is helemaal goed. Dat is hoe het gaat en dat is helemaal goed. Geen falen. Want falen is maar een oordeel in je hoofd. Laatst deed ik een coachsessie met iemand die zei dat ze een nieuw idee had dat ze nu geweldig vond maar waar ze nog niet zeker van was. Mijn tip: als het nu goed voelt, zet het op je lijstje, plan het in en kijk wat er gebeurt. Wees flexibel, kijk waar je energie heen stroomt. Je intuitie en de mogelijkheden die ontstaan, wijzen je de weg.

Als je weet wat je dolgraag wilt en je daar je aandacht op richt, zet je iets in beweging. Het gaat vervolgens niet over hoe zeker je iets weet, hoe lang je erover nadenkt of hoe hard je eraan werkt. Verwacht wonderen en blijf open staan voor wat ontstaat. Want soms is de vorm waarin iets ontstaat heel anders dan jij voor je zag en om dat te herkennen mag je je geest oefenen in flexibiliteit en verwondering.

Bij nieuwe manifestaties gaat het om de energie die je er in stopt.

Is je energie geforceerd, haastig, angstig of negatief?
Dan ontstaat er ruis, teleurstelling, worsteling en heb je vaak het gevoel tegen de stroom in te zwemmen.

​Is het zuivere liefdevolle energie?
Dan manifesteer je met gemak, komen de juiste mensen op je pad, zie je helder wat je te doen hebt.

Het is lastig hoor maar je kunt het zelf ondersteunen door gebruik te maken van onderstaande richtlijnen:

1. Sta vaak stil bij waar je liefde en verlangen bij voelt, wat mogelijk is en stel je open voor de onverwachte kansen en wonderen die je kant op kunnen komen.
Voorbeeld: mijn vriend wilde na het Spirit business event meer wonderen toelaten. Heel grappig want hij is eigenlijk ‘heel nuchter’. Een paar dagen na het event had voor zijn werk soldeerbouten nodig maar geen budget. Hij besloot zich er niet druk om te maken en te zien wat er zou gebeuren. De dag dat hij het materiaal echt nodig had, kwam dichterbij maar hij bleef vertrouwen. Tot er een oud-collega langskwam en hem een paar dozen aanbood met spullen die hij niet meer nodig had. Hij keek erin en ja hoor: een hele berg soldeerbouten! Zo in zijn schoot geworpen.
Moraal van het verhaal: wees duidelijk over wat je wilt en heb vertrouwen dat het op je pad komt.

2. Verwelkom alles dat is.
Als iets mislukt, tegenvalt of je iets ziet waar je jaloers of boos van wordt: verwelkom het neutraal in je leven en erken het als het vertrekpunt van waaruit je kunt creeren. Wat gebeurt er dan? Dan stroom je mee met wat het leven je toespeelt in plaats van dat je je ertegen verzet. In het verzet zit de paniek, het verlies aan energie en ook het geweld naar jezelf. Want was is, is.. Zo simpel is het. Daarbij laat je al je gevoelens waar zijn EN richt je je op het moment. Zo kun je de energie van ieder moment omzetten. Wat daar uit voor kan vloeien zijn de kansen van het universum die we met onze menselijke geest niet kunnen bedenken.

3. Neem tijd om stil te zijn.
Als je werkelijk wilt weten wat het leven van je wil, dien je ruimte te scheppen om helderheid te creëren. Vul niet elk moment op met een tijdschrift, een glas wijn of een kletspraatje maar luister naar de stilte. Ga de natuur in. Om maar eens een geweldig citaat te gebruiken: In een toestand van stilte vindt de ziel het pad in een helderder licht; wat ongrijpbaar en misleidend was, lost op in kristalheldere duidelijkheid. – Mahatma Gandhi. Als je terugkijkt op je leven dan zie je allemaal bijzondere gebeurtenissen, ontmoetingen, synchroniciteiten en dan weet je dat alles leidt tot iets nieuws. Als je vooruit kijkt dan zie je een zee aan mogelijkheden. Hoe bepaal je hierin jouw pad?

Zo ben je helemaal klaar voor alles dat komen gaat.
Heb je de aantrekkende energie en stevige basis in jezelf om je pad verder te lopen.
2016 kom maar op!

Ik kijk terug en voel dankbaarheid voor alles dat was.

Vanuit deze dankbare energie bepaal ik wat ik wil manifesteren op de volgende vier gebieden: fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel. Vervolgens bepaal ik de thema’s voor het nieuwe jaar. Dit jaar worden dat denk ik: stilte, synchroniciteit, impact en groei. Vervolgens bepaal ik actiepunten.

En dan laat ik het allemaal lekker los tijdens de jaarwisseling.

Sip aan mijn roze champagne.

Geniet van het eiland met z’n rust en frisse lucht.

Lees een boek.

Verheug me enorm op de start van het nieuwe jaar met de Spirit business challenge.
(Doe mee! We gaan visualiseren, mediteren, boodschappen ontvangen, strategieën leren en heel veel manifesteren.)

En weet ik het volgende:

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd. – Søren Kierkegaard

Wat waren jouw mooiste wonderen van 2015? Laat het me weten in de comments hieronder!

PS: De Spirit business challenge is het allerbeste zakelijke begin van het jaar. Simone en ik geven onze lessen door over hoe we manifesteren en overvloed in ons leven brengen. De challenge is speciaal ontwikkeld voor ondernemers maar ook als je niet onderneemt, zit er veel moois voor je in. Schrijf je hier gratis in. We beginnen aanstaande maandag al!

PPS: Mijn lijstje met mooiste manifestaties van 2015, die begon met de Spirit business challenge eind 2014:
Een prachtige card deck die heel veel verkocht wordt, 2 keer een succesvol Spirit business event, het droomdoelendoeboek, heel veel mooie geweldige dappere crazy ones die aan mijn programma’s meedoen (4 lanceringen!), een  groepje topondernemers dat ik intensief coach, MPOP retraite begeleid, transformerende trainingen en reizen met unicorn vriendinnen naar oa Sonia Choquette en Gabrielle Bernstein, coaching van Gabrielle Bernstein, de ochtendritueel challenge, de meditatie challenge met maar liefst 7.600 deelnemers, een prachtig feest ter ere van mijn 10 jarig jubileum als ondernemer, een nieuwe website, een nieuwe huisstijl, nieuwe fotografie, een eigen filmset met professionele camera, lichten etc, een teamuitbreiding: miracle worker Judith versterkt Bureau Dolly, de oprichting van de Spirit business school en de New Generation Business Community samen met Simone.

sbc-facebook-adv-dec21-gold

21 comments

 1. Mijn wonderen van 2015 waren dat ik jouw mooie programma heb mogen winnen en deel heb mogen nemen:), dat ik mijn ziekte steeds beter kan accepteren en ik weer in het licht durf te gaan staan, dat ik de sprong heb genomen en nu bezig ben met mpop, dat ik terug mocht komen bij mijn oude werk (walibi) en weer top seizoen heb gedraaid, dat ik 5 super mooie bruiloften heb georganiseerd dit jaar en dat ik 10 kg ben afgevallen.

  1. Wow wat een mooie wonderen Lynn! Voor jezelf en voor de wereld. Geniet van het terugkijken op al dat moois en op naar een prachtig 2016. X

 2. Mijn grootste wonder was dat ik mezelf totaal verloren ben in de persoon die ik helemaal niet meer blijk te zijn. Dat inzicht zet de boel op zijn kop maar geeft ook gelijk ruimte om een nieuw stuk van mezelf te gaan leren kennen..

  1. Wow dat is een ware transformatie! In het verliezen van onszelf zit de ware overgave aan het leven.. en daarmee aan de stroom van creatie, vrede en liefde. Ik haal in dit kader graag Katy Perry aan 😉 ‘After a hurricane comes a rainbow.’

 3. Voor mij waren de mooiste dingen van 2015 mijn lieve kleizoon, geboren in maart. Het feit dat ik geslaagd ben voor mijn examen als vertaler. Dat ik koud ben gaan douchen, en daardoor heb ontdekt dat alles kan!

 4. Mijn wonderen in 2015, dat is het behalen van mijn certificaat Ericsoniaans hypnose bij ABH en daarnaast het behalen van mijn NLPPractioner. Maar ook het starten van een proces van afscheid van het verleden. Een vergeving plaatsen richting personen die mijn leven niet makkelijk hadden gemaakt. Tevens het genieten van de kleine dingen die er toe doen, mijn kind die heerlijk bezig is met van alles en nog wat. Gesprekjes met mensen die een moment hebben in hun leven waar ze even een steuntje in de rug nodig hebben en dan het steuntje kunnen zijn.
  Gesprek met mijn vader.
  En als ik er zo overnadenk is er best veel gebeurd. En ben ik heel benieuwd naar 2016 want daar zal nog veel meer wonderen gaan gebeuren.

 5. Mijn grootste wonder voor 2015 is dat ik het geluk in mezelf ben gaan vinden, door te leren mediteren, maar ook door positiever te gaan denken of eigenlijk het positieve denken weer terug opnieuw op te pakken. Ben er nog niet helemaal, maar ik merk dat ik meer innerlijke rust heb en me nu een stuk gelukkiger voel (meer tevreden met mijn leven zoals het is) als ongeveer een jaar geleden (eind 2014). Kleine wonderen, die ik net zo belangrijk vind, zijn de uil die ik iedere ochtend heel hard “oehoe’ hoor roepen en wat dan het mooiste is dat er een andere uil op reageert. Zo mooi om te horen. Nog een wonder in 2015 is mijn diploma medisch pedicure zodat ik in mijn werk als pedicure de stap kan gaan maken naar het beroep zoals ik het graag zou zien.

 6. Mijn grootste wonder in 2015 is dat ik weer helemaal hersteld ben en ben opgekrabbeld
  na de ellende en een heftige ziekenhuisopname eind 2014. Meer dan ooit
  besefte ik in 2015 hoe waardevol het leven is. Hoezeer je de liefde van
  vrienden en familie nodig hebt en hoe gezegend ik ben met mijn fantastische
  echtgenoot. En als kers op de taart kreeg ik een nieuwe kans in het
  arbeidsleven, welke ik zeer aprecieer en met beide handen aanpak.

  2015 was voor mij het jaar dat ik mezelf weer leerde kennen en waarderen,
  in 2015 ging ik eindelijk weer van mezelf houden!

 7. Mijn moeder is op haar lichtreis verder gegaan en moest het hier benden lijfelijk loslaten, mijn wonder ondanks het gemist en verdriet weet ik dat zij er is en achter mij staat. Ik kan haar voelen en zie de bijzonder tekens voorbijkomen.
  2015 een jaar om niet snel te vergeten verbinden met bijzonder mensen zakelijke en persoonlijk groeien, en door een hele hoop dingen mee te maken, heb ik leren loslaten. Ik sta nu open voor al het bijzonder wat zich aandient flow wat een fijn gevoel!. In het licht sta ik nu 100% mijzelf met deze kracht word deze reis vervolgd.
  Met mijn innerlijk gevoel help ik mensen – lichtjes verder op hun bijzonde reis daar ben ik zo dankbaar voor.
  Ook al vinden we het moeilijk loslaten en laten zijn hoort er bij. Onthoud goed alles wat je hier mee maakt neem je verder mee alle leerervaringen leuk en niet leuk. Wees niet bang om te leven wat de tegen slagen ook zullen zijn kijk krachtig van uit je hart wat zich aandient en grijp met beide handen aan het geen wat bij je hoort.
  Liefs en licht Claudette – op naar 2016

 8. Mijn grootste wonder is dat ik in september 2015 uit mijn depressie begon te komen en weer energie kreeg en de mooie dingen in het leven kon zien en waarderen. Van daaruit kan ik verder bouwen. Hoewel “het monster” soms voelbaar op de loer ligt. En hoewel de bijstand begin volgend jaar zijn intrede doet en er weer veel veranderingen in mijn leven gaan plaatsvinden ben ik er niet meer bang voor.

 9. Mijn wonder voor 2015. Dat ik ondanks het verlies van mijn broer in sept. ik wel mijn doel heb gevonden: kindercoach. In alle turbulentie mijn diploma heb gehaald en dat met steun van veel lieve mensen waaronder mij ouders. Dus ingezien dat liefde alles is. Alles en in vele vormen en veel ontvangers en gevers kent.

 10. Halverwege het jaar begon ik mezelf terug te vinden na een heel verdrietig jaar. Gek genoeg ontving ik in die tijd ook wondermooie nieuwsbrieven oppeppers en meditaties van jou en Simone en Hedy en Maartje…Daardoor ben ik een nieuwe weg ingeslagen, en ben zo benieuwd naar waar die uitkomt (ergens in een ver verschiet) .Dank en veel licht gewenst in 2016, Gonny

 11. Dankbaar dat ik afgelopen jaar de mogelijkheid had om aan mezelf te werken.
  Vrijheid om te werken op verschillende plekken via uitzendwerk, genieten van jonge kinderen …
  Steeds naar mijn hart gaan,verwonderen, er is zoveel moois als je het wil zien.
  Oefenen in het niet oordelen…iedere dag weer een uitdaging.
  Dillema´s zien als cadeautjes, kies ik voor liefde of angst ?
  Heel graag wil ik dit delen met mensen in de vorm van liedjes en persoonlijke verhalen.
  ik heb hier al ervaring mee,maar was door omstandigheden even weg en nu veel zin om dit weer op te pakken

 12. Mijn allergrootste wonder…..het zijn er veel. Dat ik alleen al iedere dag opgestaan ben en mocht beginnen aan een nieuwe dag. Mag genieten van onze kinderen en het prachtige werk dat ik mag doen. Daarnaast natuurlijk een heel groot wonder dat ik het Spirit Business Event mocht openen en een prachtige mantra met alle aanwezige lieve mensen mocht zingen. Dit was een mega groot wonder en een fantastische ervaring. Smaakt naar meer… 😉 Daarnaast een wonder dat er mooie mensen op mijn pad zijn gekomen, die me allemaal op hun eigen manier helpen op mijn weg. Zoveel wonderen……

 13. Vele kleine wondertjes kwamen voorbij afgelopen jaar. Ik heb mooie mensen mogen ontmoeten en mooie dingen gedaan. Maar het mooiste is dat ik weer terug ben bij mezelf. Ik was nogal afgedwaald van wat ik echt wil en waar mijn passie ligt. Door meedoen aan jouw DDM, MSM en Expeditie krachtige Keuzes van Nicolle ben ik weer terug. Ik heb ontdekt dat ruimte (in de breedste zin van het woord) voor mij een belangrijk item is. Mijn eerste stap om mijn ruimte in te nemen is te gaan verhuizen naar een grotere woning. Ik kijk uit naar een ‘wonderful’ 2016! En dat wens ik jullie ook allemaal.

 14. Het was voor mij wederom een jaar vol wonderen maar deze keer zat er een grote bij. Rond het Spirit Business Event in mei sprak ik uit dat ik graag wilde weten of ik het nog in me had; of ik onder de noemer van logopedist een onderneming kon starten na 12 jaar een ander vak te hebben uitgeoefend. Ik was al jaren niet meer in contact geweest met logopedisten en ik werd nieuwsgierig naar het vak anno nu. Ook wilde ik werk in loondienst om de eerste kosten van online ondernemen + MPOP te kunnen betalen. En wat gebeurde? In april ontmoette ik spontaan oud-collega’s die stonden te juichen toen ik vertelde dat ik weer iets ging starten met een ‘logo-touch’. Tijdens het SBE ontmoette ik drie logopedisten die zelf ook iets anders hadden ondernomen en enthousiast waren over mijn plannen. En in de week na SBE werd ik gevraagd om per direct op een cluster 2 school te starten als logopedist!!! Toen ik aangaf dit beroep al 12 jaar niet meer uit te oefenen, was er aan de andere kant van de lijn geen aarzeling. “Men is er van overtuigd dat jij geknipt bent voor deze functie. Iedereen wil jou.” Inmiddels weet ik dat ik het nog kan. Ik word gewaardeerd om mijn kennis en kunde, ik vind het leuk om met collega’s te werken maar ben er eerlijk gezegd ook achter gekomen dat ik niet mijn leven verder wil slijten als logopedist. Toen ik voor de keuze stond nog langer te blijven, moest ik daar lang over nadenken: nog maximaal een maand vond ik wel genoeg. Plannen die ik voor die tijd had, stonden op een weliswaar op een laag pitje maar begonnen steeds meer te borrelen en de deksel stond te rammelen op de pan 😉 MPOP had ik inmiddels betaald maar door het vele werk was ik nog niet aan de lessen toegekomen en ik had dit in het najaar van 2015 graag op de voet gevolgd en toegepast. Na lang wikken en wegen, gaf ik aan toch tot de voorjaarsvakantie te blijven tot blijdschap van mijn leidinggevende. Tijdens de kerstborrel had hij echter een ‘slecht’ bericht voor me; nog twee maanden bleken slechts twee weken te zijn…. Dat vond ik juist een heel goed bericht: precies wat ik nodig had! Door alle positieve ervaringen in 2015 ben ik nu helemaal klaar om in 2016 vol vertrouwen met mijn programma aan de slag te gaan. Aan het eind van 2016 zullen veel meer mensen dan nu dagelijks met de hand schrijven 🙂

 15. Wonderen voor dit jaar hmmmm…
  Ik ben best kritisch dus zie niet zo snel wonderen .Maar ga het toch proberen. Ik koos zo rond Augustus voor mijzelf en begon nee te zeggen..ook begon ook, ik weet het niet te zeggen. Woorden die ik eerst niet durfde of wilde uitspreken. Wel verdwijnen daar was ik goed in. Nee zeggen …en af en toe toegeven dat ik iets niet weet bracht me meer tijd , die ik nu uit geef aan mijnzelf en mijn gezin. En wonder boven wonder doen de andere mensen het ook prima zonder mij. Mijn cape hang ik voorlopig aan de kapstok. Alleen nog maar aan te trekken bij spannende avondjes met man lief of als mijn kinderen mij nodig hebben .
  Verder doe ik het zonder cape..kies voor mijzelf boven wie dan ook. 2016 staat dan ook voor focus, focus op mijzelf oogkleppen op …cape af inwards en outward met mezelf bezig zijn. En oefenen op Nee…zonder uitleg…verdomde schuldgevoel.0

 16. Mijn wonderen voor dit jaar zijn vooral de mooie nieuwe lieve mensen die ik heb ontmoet, en dan vooral voor m’n bedrijf. Zonder dat ze het weten hebben ze voor mij veel nieuwe dingen in gang gezet. Ik durf zichtbaarder te zijn, zet stappen die ik eerder nooit had durven zetten omdat het zo’n positieve mensen zijn die me stimuleren meer uit mezelf te halen. Ook MPOP heeft veel in gang gezet, ik dacht dat het gewoon een programma over het maken van een online programma zou zijn maar het heeft zoveel meer betekend, echt een weg naar binnen om uit te zoeken wie ik ben en wat ik wil betekenen voor anderen. Dat vond ik echt magisch. Elk van de mensen die ik vooral in de laatste 3 maanden van 2015 heb ontmoet of heb gesproken hebben onbewust iets in gang gezet, ik zie ze als mentors. Daardoor sta ik veel meer open voor de tekenen om mij heen en is er na 3 jaar van moeilijke en donkere tijden weer geluk en voorspoed in m’n leven gekomen en vooral dankbaarheid en positiviteit . Ik zie 2016 met een grote glimlach en gezonde spanning tegemoet, ik voel dat dit mijn jaar gaat worden. 2016 wordt mijn jaar van DOEN!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *