Mijn nummer 1 valkuil en hoe jij die kunt omzeilen op weg naar jouw doel

Bijna alle hoogopgeleide professionals die ik begeleid hebben 1 grote uitdaging gemeen.

Ze reflecteren, werken en dromen erop los maar het ondernemen van gepaste actie, dat is zó lastig. Ze willen voor zichzelf beginnen maar durven niet, een wereldreis maken maar doen het niet, een andere baan maar gaan er niet werkelijk voor.

Herken jij dat? Dat je wel ideeën, dromen en ambities hebt maar dat je blijft uitstellen, twijfelen of stilstaan?

Als je die ene moeilijke stap niet zet dan sta je op een gegeven moment stil. En ja, ik heb hier ook erg mee geworsteld.

Er is zoveel kennis die ik over dit onderwerp met je wil delen. Ik heb namelijk zelf heel veel lopen uitstellen, twijfelen en stilstaan. En ik weet wat het je oplevert om wel in beweging te komen. En hoe je dat voor elkaar krijgt.

Vandaag tijdens het hardlopen besefte ik me weer wat mijn grote valkuil was.

Vandaag tijdens het hardlopen besefte ik me weer wat mijn grote valkuil was. Juist omdat het, nu ik die ken, zo moeiteloos gaat.

De grootste valkuil bij het bereiken van een nieuw doel is het direct willen bereiken van je doel, in 1 stap

Toen ik daar liep met mn runners high onder een prachtige regenboog, bedacht ik me dat de stap die ik wilde zetten meestal te groot was om in 1 keer voor elkaar te krijgen. Ik had bijvoorbeeld al vaak pogingen gedaan om meer te sporten en dat lukte me nooit langdurig omdat ik de lat telkens weer te hoog legde. Dan kwam ik of niet in beweging of ik had er al snel helemaal genoeg van. De kunst is het zien van de vele kleine stappen naar je doel.

Dus nu ren ik de sterren van de hemel met mijn mp3 met personal trainer en fijne muziek. Elke keer ga ik een klein beetje vooruit en ik weet dat ik daardoor straks met gemak een marathon ren.

Bepaal je doel en begin met een eerste kleine stapje, blijf stapjes zetten, beloon jezelf en zie wat er gebeurt!

Deze les kun je op alle doelen toepassen. Je gaat echt dingen bereiken, maar in kleine stappen en met een beloning na elk klein succes. Dus vraag je nu eens af: wat wil jij bereiken en wat is een eerste stapje? Het zal je verbazen wat er gebeurt als je gewoon een tijdje doorgaat met stapjes zetten. Bekijk voor het stellen van je grote droomdoelen mijn blog over de miniavonturen methode en begin dan met je eerste kleine stap in die richting.

Ik wil je deze laatste maanden van 2012 kennis laten maken met de manieren om successen te bereiken, ook die successen die nu nog wat ver uit je comfort zone liggen. Daarvoor maak ik gebruik van een andere belangrijke les die ik heb geleerd: anderen die dat wat jij wilt bereiken al voor elkaar hebben en succesvol zijn kunnen jouw zoektocht enorm versnellen. Zij kunnen je in 1 advies heel veel verder helpen, tijd besparen en – ook van belang – de moed geven die nodig is.

Maak kennis met experts die jou kunnen leren jouw droomdoelen te bereiken

Dus wat ga ik doen? Ik laat je kennis maken met mensen die het al voor elkaar hebben gebokst. Ze hebben kleine stappen gezet die leidden tot enorme resultaten en creëren hiermee hun droomleven. Hun wijze lessen deel ik graag met je dus schrijf je snel in dan dan zie je binnenkort het eerste filmpje verschijnen in je mailbox! Je ontvangt dan de filmpjes en krijgt daar  gratis de ‘Kick Off naar jouw bestemming in werk en leven’ bij.

Ken je mensen die ook toe zijn aan een nieuwe stap in de goede richting? Attendeer hen op de aanmeldmogelijkheid met updates voor mijn artikelen.
——-> http://eepurl.com/iGnW5

2 comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *