Jouw vijanden als droomdoelexpert

Vandaag zag ik een cartoon (dank je Ineke voor het delen via Facebook) over het bereiken van je doelen die me aan het denken zette.

Op de cartoon staat een man die een weg wil afleggen met op het einde een groot bord: doelen. Hij heet jij. In zijn hand heeft hij een papier dat staat voor dromen. Aan de rand van de weg staan allemaal mensen die hem tegen willen houden. De mensen heten angst, maatschappij en schuld. Maar de eersten die klaarstaan om hem te grazen te nemen (met een knuppel en een zwaard!) zijn familie en vrienden.

Ik weet dat je omgeving je soms klein kan houden of je probeert te overtuigen om de veilige weg te kiezen. Zo grof dat ze klaarstaan met een knuppel om je neer te slaan gaat het er meestal niet aan toe, maar ik weet wel dat niet iedereen zal juichen als jij vertelt dat je nu toch echt voor jezelf gaat beginnen of een andere rigoureuze keuze maakt.

Wie is jouw grootste vijand als het gaat om het bewandelen van je eigen pad?

Naast schuld en angst mogen er nog wel wat meer poppetjes bij. Poppetjes die eigenlijk niet aan de weg staan maar in jezelf zitten. Want uiteindelijk ben je zelf de grootste blokkade om het leven te leiden dat het beste bij je past. Als je dicht bij jezelf kunt blijven, krijgen die poppetjes, stemmetjes, ook wel superegostemmen, veel minder vat op je.

Hoe kan je keuzes maken vanuit jezelf en hoe zorg je ervoor dat je dapper genoeg bent om daar ook echt voor te gaan?

Ik heb de belangrijkste strategieën voor je op een rij gezet. Als je zelf achter het stuur van je leven wilt komen zitten, leer dan:

–          groot te dromen
–          om te gaan met je innerlijke criticus
–          de juiste keuzes te maken en nee te zeggen
–          in het moment te leven
–          energie over te houden voor jezelf en op te laden

Ik kondigde het al eerder aan: om je hiermee verder te helpen bied ik van 9 t/m 13 december een serie online lunchlezingen aan met experts op elk van bovengenoemde punten:

Nicole Offenberg – Offenberg | Organisatieadvies | Coaching | Training

Erica Rijnsburger – Academie voor bewustzijnsleer en non-dualiteit

Richard Kwakernaak – Core conciouss living

Marcel Claessens – Richtinggever

Lunchlezingen
Je kunt je hiervoor nu nog (gratis) aanmelden. Meld je ook aan als je er niet live bij kan zijn, je ontvangt namelijk sowieso de opnames.

Hier lees je er alles over: https://dolly.nl/succesvanbinnenuit/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *