Rusteloos zit ik in de zon. ‘Is dit alles?’

Is het eindelijk lekker weer, zit je toch weer te piekeren.

Hoe kan het toch dat je niet toekomt aan de dingen die je echt belangrijk vindt?

SAMSUNG

Tuurlijk, een koud glas wijn is fantastisch.
De zon op je huid heerlijk.
Het uitzicht prachtig.
Maar toch.

Als je weer aan het werk gaat, is alles weer normaal en eerlijk gezegd ook een beetje saai.

Herken je dit gevoel dat je op een zonnige vrije dag kan overvallen?

Ik in ieder geval wel. Lange tijd deed ik werk dat leuk was, maar waarvan ik diep van binnen wist: dit is niet wat echt bij me past.

En waar ik dus minder energie van kreeg dan ik erin stak. Waarin ik niet bepaald boven mezelf uitsteeg. Waar ik moeite voor moest doen en niet het verschil mee maakte.

Maar ik deed wel heel erg mijn best. Het ging ook best goed. Toch bleef het knagen, ook als ik vrij was en wilde genieten. Al die energie om ergens echt voor 100% voor te gaan, terwijl het maar een beetje voortkabbelde.

Vooral 30-ers en 40-ers kunnen hier erg mee worstelen.  Omdat je dan in de bouwfase van je leven zit is het belangrijk voor je om de juiste keuzes te maken. Je bouwt eindelijk het ‘huis’ (carrière, gezin, verantwoordelijkheden) op het gelegde fundament (opvoeding, volwassen worden, opleiding).

Maar hoe je dat huis bouwt zodat het bij jou past, dat leer je niet op school. Dat doe je gewoon zelf. Met vallen en opstaan.

Je opvoeding speelt bijvoorbeeld nog een grote rol in de keuzes die je maakt. De opleiding die je hebt gevolgd. En die je koos toen jij nog een tiener was. Daarna kwam er een geschikte vacature voorbij of mooier nog je werd gevraagd. De rest is geschiedenis.

De omstandigheden bepalen het pad vaak meer dan jijzelf bewust doet.

En nu sta je op een belangrijk punt in je leven. Je ben je ervan bewust als je in de zon zit en even ontspant.

‘Is dit alles?’

Diep van binnen weet je het antwoord: nee, je hebt dromen en verlangens die nu ondergesneeuwd raken.

Je wilt stappen zetten, een doorbraak creëren.

Ik bleef een tijd zitten waar ik zat. Jij misschien ook.

Er zijn zoveel redenen om niet na te willen denken over verandering; een goed inkomen, leuke collega’s, zekerheid. Maar vooral het feit dat je geen idee hebt van ‘wat dan wel’. En: hoe?

Laatst vroeg iemand me ‘Als je nu telkens maar achter je dromen aan blijft rennen dan word je toch ook niet gelukkig?’. Een interessante vraag.

Volgens mij zijn je dromen een enorme bron van informatie over jezelf en jouw verlangens. Die hoef je niet allemaal te vervullen maar kijk er eens goed naar. Wat voor informatie bevatten ze over jou?

Los van wel of niet gaan voor je dromen: jij hebt het gevoel dat je ergens anders meer je ziel en zaligheid in kwijt zou kunnen en dat is niet voor niks. Het is een oproep aan jezelf.

Het mooie is dat je er meestal niet alles voor op hoeft te geven dat je nu hebt. Dat is wel vaak de angst. Naast je baan of naast je eigen bedrijf kun je ontdekken wat je echt wilt en alvast stappen gaan zetten.

Diep van binnen hoor je die stem. Blijf je stilstaan? Of pak je dit moment om ervoor te gaan?

En wil je binnenkort al eerste stappen gaan zetten?

Op donderdag 18 juli leer ik je in een gratis online seminar hoe je geld kunt verdienen met je passie.

Interessant? Lees er hier meer over en schrijf je hier snel in, er is beperkt plaats.

2 comments

  1. Weer een hele fijne blog Dolly. Zelf vaak meer last van teveel dromen en leuke dingen doe ik allemaal aan het verwezenlijken ben. Maar ik ben dat ook al een 50er 🙂
    Brigitte

    1. Dank je Brigitte! Dat zou ook wel eens ondernemersuitdaging kunnen zijn: kiezen en focus terwijl er zoveel mogelijk is.. Lijkt me een interessant onderwerp voor een volgend blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *