Hoe ik in het Flow Vakantieboek kwam

Ik weet dat veel mensen erover dromen hun kennis en inzichten door te geven aan een groot publiek.

Dat is ook mijn droom: ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken en ze hun passie en creatiekracht laten ervaren.

Mensen die zo zijn afgestemd op hun missie beïnvloeden de wereld positief. Ik geloof dat dit de manier is om meer vrede en liefde te creëren.

Flow Vakantieboek Dolly
De originele voorkant was natuurlijk veel mooier maar ik heb wel lol gehad bij het maken van deze versie. 😉

Waarom is het bereiken van een groot publiek waardevol?

– Je kunt steeds meer mensen helpen met jouw unieke gift en talenten.
– Anderen kunnen jou helpen aan ongelooflijke kansen, contacten etc.
– Je ontdekt dat er meer mensen zijn zoals jij en je komt met ze in contact.
– Je kan een positieve impact hebben op de samenleving, ja zelfs de wereld.

Alleen maar veel mensen willen bereiken is niet genoeg.

Ik onderscheid een aantal voorwaarden om deze resultaten te bereiken.

– Je opereert vanuit liefde en dienstbaarheid (en dus niet uit angst, haast of hebberigheid.)
– Je wilt anderen helpen (op jouw unieke manier) en bent niet alleen uit op winst voor jezelf.
– Je laat jouw eigen unieke geluid horen.

Hiervoor heb je nodig:

– Kennis over wat jij wilt realiseren in je leven op aarde. Hoe wil jij anderen helpen?
– De bereidheid om kennis, aandacht en liefde te geven aan anderen zonder daar direct iets voor terug te willen.
– Lef! Het is super spannend om kleur te bekennen en naar buiten te treden. Voel de angst en doe wat je te doen staat.

Ok, wat kun je nu doen om droomdoelen aan te trekken?

Heel belangrijk is om je verhaal naar buiten te brengen.

Vertel en schrijf over wie je bent, wat je expertise is en welke visie je hierop hebt. En vergeet niet ook de resultaten hiervan te benoemen.

Klinkt best logisch? Klopt! Maar het gebeurt veel te weinig.

Mensen zijn over het algemeen beter in het vertellen over hun problemen, frustraties of onzekerheden. Of kunnen goed vertellen wat ze doen maar niet zo goed wat het oplevert. En soms is de inhoud wel goed maar ontbreekt het persoonlijke, unieke en wordt het daarmee wat saai en heeft het weinig onderscheidend vermogen.

Wees eens eerlijk naar jezelf. Trap jij ook vaak in die valkuilen?

Straal jij al helemaal uit wie je echt bent met al je gekkigheden, aparte voorkeuren en je bijzondere visie?
Communiceer je over jouw missie?
Durf je te kiezen voor jezelf, je missie en de mensen die jij het beste kunt helpen?

Of je nu klanten wilt werven, meer zichtbaarheid wilt creëren, een product wilt verkopen, een nieuwe baan wil vinden of nieuwe contacten op wilt doen: treed vaker naar buiten met je verhaal en boodschap!

Bijvoorbeeld door erover te praten met je vrienden, er een presentatie over te geven, een bijeenkomst op je werk te organiseren, een filmpje te maken, een discussie op Facebook te starten, een kunstwerk te creëren, te twitteren, een fotoserie te maken, een boek te schrijven, foto’s te delen via Instagram, een website te maken en/of artikelen te schrijven.

En hoe kwam ik nou in het Flow Vakantieboek?

Eigenlijk heel simpel. Ik schrijf blogs over mijn passie en missie. Die blogs worden gevonden! Door vrienden, potentiële klanten en ja dus ook door journalisten!

Een journalist zocht op Google op ‘dromen’ en ‘passie’. En dan kom je al snel op mijn blogs. 🙂

Vraag je dus af: wat is mijn onderwerp? Welke woorden gebruik ik daarbij die me onderscheiden?

Ik krijg vaak positieve reacties op mn website.

‘Hij is niet zo zweverig!’
‘Je hebt goede referenties!’
‘Ik kreeg het gevoel dat je me echt kan helpen!’

De journalist vond hem ook goed en kon door mijn vele blogs direct zien dat ik weet waar ik het over heb.

Naast deze mooie publicatie was er meer…

Door mijn wensen serieus te nemen en erover te communiceren kreeg ik de mogelijkheid om in september naar New York City te gaan en een evenement te bezoeken over business spiritualiteit!

Door anderen te helpen met mijn kennis, oa door dit blog, bouw ik een droomdoelcommunity met gelijkgestemden die elkaar ook weer kunnen helpen.

Door mijn eigen geluid te laten horen op meditatiegebied bereik ik mensen die hiermee verder aan de slag willen. Al 120 mensen volgden de videoreeks over mijn 3 meditatiegeheimen.

Doordat anderen mij dingen gunnen en weten wat ik doe, komen mijn ideale klanten via via bij mij terecht. Deze maand staan er alweer 4 individuele trajecten gepland.

En het allerbelangrijkste: ik doe waar ik van hou, waar ik in geloof en waar ik mijn ideale klant mee verder kan helpen.

Super dankbaar ben ik hiervoor. Ik wens het jou ook toe.

Daarom dit advies voor jou:

Schrijf, creëer, vertel, deel, help en vooral heb lief en wees gul.

Begin nu!

Deel hieronder (en op mijn Facebook pagina, onder deze post) jouw website, blog, link naar je kunst, foto of iets dat je wil promoten! Ga je gang, doe het en zie wat het je brengt. Wie niet waagt, die niet…. 😉

Wat mij betreft blijft het aller- allerbelangrijkste dat je verbonden blijft met je missie en de juiste energie. Als je te gehecht raakt aan bepaalde uitkomsten krijg je stress en dat is voelbaar door alle communicatie heen.

Omdat dit zo belangrijk is, zeker voor ondernemers, zullen online business coach Simone Levie en ik binnenkort iets aanbieden om hier 21 dagen lang (gratis) in te groeien in combinatie met de meest actuele kennis over online ondernemen. Ik mail je er binnenkort over! 🙂

 

18 comments

 1. Gisteren reageerde je op onze post bij Smart&Sexy (Ik ben daar één van de redacteuren) en ben je vanaf gisteren gaan volgen. Heb nu al ontzettende waardevolle informatie van je ontvangen. Dank je wel. Graag wil ik het volgende delen:

  Ik heb een missie: In 2025 weet elke vrouw in Nederland dat de factor voor geluk in haarzelf zit. Dit heb ik zelf mogen leren. Door mijn verhaal te delen hoop ik dat andere vrouwen het ook mogen leren, maar dan op een zachte manier: luisteren naar mijn verhaal. (Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een facebook pagina: De Y-Factor. Stap voor stap krijgt het steeds meer vorm.)

  Tevens ben ik fotografe en styliste. Sinds kort heb ik daar ook een facebook pagina voor, namelijk deze:
  https://www.facebook.com/factoryfke?ref_type=bookmark

  FactorY – sprekende beeldvorming: Als fotografe en styliste maak ik beeldmateriaal voor je website, van je producten en ter ondersteuning van je interview, artikel en promotiemateriaal.
  Doordat ik een beelddenker ben, zie ik de hele dag plaatjes en filmpjes in mijn hoofd. Van fotograferen word ik dan ook heel erg gelukkig. Mooie beelden maken door middel van fotografie en styling. FactorY, staat voor Factor Yfke. Ik maak de beelden, mijn camera is mijn gereedschap.

  Graag werk ik samen met mensen die net als ik op een liefdevolle, bewuste en zachte manier willen werken. Zodat we een WIN, WIN, WIN situatie krijgen. Voor jou, voor mij en voor het universum.

  Dank je wel dat ik dat hier mocht delen. <3

 2. Geweldig Dolly dat al deze mooie zaken op jouw pad komen. Ik herken wat je schrijft: werken vanuit liefde en dienstbaarheid. Voor mij is dit ook superbelangrijk.

  Ik wil hier graag delen dat ik een heel spannend avontuur aanga nog dit jaar: ik ga global. Al een aantal jaren help ik sociale professionals met hun ondernemerschap en ik voel dat er nog veel meer sociale professionals op deze wereld mijn kennis en hulp nodig hebben. Dit najaar lanceer ik The Social Worker Entrepreneur. Voor mij wordt het de komende tijd weer heel erg belangrijk om mijn verhaal nu in de hele wijde wereld te vertellen. Doe ik met liefde en passie 😉

  1. Wat mooi hoe je dat zegt ‘vanuit liefde en dienstbaarheid’! Anneke, kunnen mensen ergens jouw verhaal lezen en zich inschrijven als ze op de hoogte willen blijven van The Social Entrepeneur?

 3. Hoi Dolly, heel leuk om te lezen dat je met zulke positieve dingen bezig bent. Ik heb je meditatie reeks ook gevolgd en vond dat heel goed. Ik ben een coach en help jonge mensen die zich na de universiteit verloren voelen. Ben bezig met een online programma te maken.

  Wil je meer weten? Ga naar http://oedaohara.com/blog/

  1. Hoi Oeda, dank voor je compliment over mijn meditatiereeks! Mooi werk doe je. Ik hoop dat je veel mensen weet te bereiken die zich verloren voelen na de universiteit, daar is veel belangrijk werk te doen!

 4. Ha Dolly met je mooie meditaties. Jij werkt vanuit je hart, dat kan niet anders. Tof dat je dit podium biedt 🙂
  Ik werk ook vanuit mijn hart. Het is mijn passie om vrouwen die verlangen naar het schrijven van verhalen te helpen om hun pen daadwerkelijk en vol vertrouwen op papier te zetten. Ik geloof namelijk dat de wereld smacht naar boeiende, goed geschreven, waarachtige verhalen die ontroeren en spiegelen.
  Daarom ben ik een Online Schrijfschool aan het opzetten. En ik schrijf wekelijks een blog over schrijven. In mijn laatste blog heb ik gevraagd waar zij op schrijfgebied van wakker liggen. Over welke onderwerpen willen zij lezen? Aanvullingen zijn nog steeds heel erg welkom.

  http://www.marjonsarneel.nl/blog/dit-podium-is-voor-jou/

  1. Dank je Marjon, wat een lieve reactie! Ik heb op je blog gekeken en dat is een goede vraag: ‘Waar worstel je mee op schrijfvlak?’ Bij mij zit het hem vooral in het weglaten van allerlei informatie. Ik ben zo enthousiast over wat ik schrijf dat ik te compleet wil zijn en dan kan het wel eens te wollig worden.. Ik hoop dat meer mensen jouw vraag nog zullen beantwoorden!

 5. Hoi Dolly, leuk om te lezen waar je allemaal mee bezig bent, erg inspirerend! Ik wil mensen helpen om hun talent en passie te vinden en ik gebruik hierbij de kracht van het verhaal in combinatie met De Reis van de Held. Ik ben hier pas sinds kort mee bezig en mijn website is http://www.delichtstad.nl

  1. Wow wat een mooie, heldere, aansprekende website! En wat krachtig om story telling te combineren met de reis van de held. Ik houd erg van het werk van Joseph Campbell en heb een tweedaagse gevolgd bij Manfred van Doorn. Geweldig! Ik ben je gaan volgen op Facebook. Heel belangrijk werk!

 6. Gegroet! Ik kijk uit naar de magic business challenge… in afwachting deel ik graag hier mijn info.

  Website: http://www.digitaldetox.be
  Facebook pagina: https://www.facebook.com/wittoeck

  Doel: Bewustmaken dat leven in onze digitale wereld ook kan in digitaal comfort. Met DigitalDetox jouw digitale onrust identificeren, je gedrag onder de loep nemen en stappen zetten naar digitaal comfort!
  Ik geef praktische tips , maar vooral begeleiding en motivatie om echt je digitaal gedrag aan te pakken… technologisch wijs worden !!

 7. oooo Dolly het woel en het storm in mijn buik. Mijn vak is zooooo mijn passie. Ik vind het alleen erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn droom te vertellen. Niet alleen omdat het schrijven op zichzelf al een drempel is omdat ik vaak veel taal fouten maakt, maar ook omdat ik heel graag wil dat het juist overkomt. Hoe leg ik mijn passie voor mijn vak, dat wat ik voel, in de woorden? Als specialist in huid- & lichaamverzorging is mijn droom dat alle vrouwen die hun huid zichtbaar willen verbeteren, zichzelf verzorgen met puur natuurlijke producten. Uit respect voor de natuur maar vooral uit respect voor zichzelf. Ik wil ze laten inzien dat door aandacht te schenken aan zichzelf door middel van een massage en de juiste producten de weerstand ook verhoogd wordt en je dus automatisch fitter & vitaler wordt. Niet alleen van buiten maar ook van binnen. Mijn salon heet niet voor niets Beauty & Health for Body & Mind 😉 Iedereen is uniek, zo ook je huid. Ik zal dan ook daar waar ik kan de verzorgingsproducten op maat maken.
  De manier waarop ik werk is op basis van een samenwerking. met alleen een behandeling in de salon kom je er niet, thuis moet er ook iets gebeuren.
  Het woel en het storm in mijn buik want waar vind ik die dames die met mij deze samenwerking aan willen gaan? Het woel en het storm in mijn buik want hoe ga ik mijn verhaal naar buiten brengen? Ik kijk dan ook uit naar jouw 3 meditatie lessen, in de hoop dat de storm dan iets gaat liggen en zijn weg vind. Thanks alvast!
  http://www.schoonheidsspecialist-dordrecht.nl
  http://www.facebook.com/beautybodymind

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *