Het desastreuze effect van het ik-vind-alles-leuk-dilemma

Iemand die ik begeleid kwam voor de eerste keer bij me. Ze zag er vastberaden en intelligent uit maar had ook iets van moeheid en somberheid over zich. Later bleek dat ze fikse lichamelijk klachten had en zichzelf kwijt was geraakt in al haar ‘leuke’ projecten. ‘Ik vind ook zoveel leuk!’ verzuchtte ze met een frons in haar voorhoofd.

Het ik-vind-alles-leuk-dilemma is een lastige. Hoe kun je gezond en energiek blijven als er zoveel interessante, leerzame en geweldige dingen te doen zijn?

In mijn nieuwste video (opgenomen in Frankrijk) vertel ik je over dit dilemma en geef ik je 4 adviezen die je ervan afhelpen.

Door de adviezen op te volgen ga je anders om met je tijd en richt je je ziel en zaligheid op dat wat voor jou belangrijk is, zodat je je missie kunt gaan leven. De kwaliteit van je werk en leven nemen toe.

In het filmpje noem ik PUP als een van de manieren om de juiste focus aan te houden. Hierover schreef ik eerder dit blog.

Wil jij je missie duidelijk krijgen en een prikkelend plan voor de toekomst maken zodat je geld gaat verdienen met jouw droomwerk? Aanstaande donderdag geef ik de online training Geld verdienen met je passie.

Deze gratis training is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals die hun droomwerk willen realiseren, als ondernemer of in loondienst maar die:

1. Niet weten wat hun passie eigenlijk is.

2. Bang zijn hun zekerheden los te moeten laten.

3. Onzeker zijn over wat ze te bieden hebben.

4. Niet duidelijk genoeg zijn in wat ze te bieden hebben.
Lees hier alle informatie en schrijf je in -> https://dolly.nl/geld-met-passie/

Schrijf je snel in, er is beperkt plaats. Ook als je niet live aanwezig kunt zijn ontvang je de opname.

Zie ik je donderdag?

PS: De Droomwerk Tweedaagse staat helemaal in de steigers! Volgende keer mail ik je alle informatie en een aanbod you can’t refuse dus houd je mailbox in de gaten!

4 comments

 1. Ha Dolly,
  Ik heb na jouw blog weer inspiratie om hard verder werken aan mijn boek. Valt absoluut binnen mijn missie (wetenschappers helpen hun verhaal beter over het voetlicht te krijgen). En daar ga ik lekker de rest van de dag mee bezig!

 2. Hoi Dolly,

  Begin van het jaar heb je nog een video van mij geplaatst voor mijn doel van 2013. Maar afgelopen maanden had ik geen focus en had ik last van het ik-vind-alles-leuk-dilemma, dus je blog is erg herkenbaar! Dat dilemma was een zeer grote belemmering voor mij.

  Uiteindelijk heb ik mijn doel daardoor links laten liggen. Ik had er feen focus op, maar dat kwam ook doordat ik geen missie had met mijn plan voor 2013.
  Nu heb ik mijn missie steeds meer duidelijker en voel ik meer waarom ik er voor moet gaan!

  Ik wil namelijk laten zien dat je veel meer geluk kan halen
  uit smaakbeleving. Wanneer men meer zouden proeven i.p.v. eten, kan je meer genieten en gezonder leven.

  Mijn quote is dan ook: Het beste wat je met je kostbare tijd kunt doen, is mooie dingen meemaken.

  In mijn geval doe ik dat graag op culinair gebied en deel ik dat graag met anderen 🙂

  Wat vind je van mijn missie?

  Bedankt voor je blog in ieder geval en ik ga er donderdag proberen bij te zijn!

  Liefs Nicole

  1. Hoi Nicole,

   Wat leuk om van je te horen. Ik was al benieuwd hoe het met jouw culinaire droom gaat!

   Het ik-vind-alles-leuk-dilemma kan inderdaad een enorme belemmering vormen, vaak onherkenbaar omdat je er zo in op kunt gaan.

   Je missie vind ik heel sterk. Naast genot denk ik dat er heel veel positieve resultaten zijn wanneer mensen meer gaan proeven.

   Donderdag gaan we hierop door. Je ontvangt vandaag een korte voorbereidingsopdracht om het nog verder aan te scherpen.

   Liefs,
   Dolly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *