Interview met droomdoelexpert Esther Jacobs: ‘Ik kan het niet,’ Onzin, geen excuses!

Heb jij ook een droom, een fantasie waarvan je hoopt dat hij uitkomt?

Ja?

Weet je hoe je ervoor zorgt dat je je droombaan, droomdoel of droomleven bereikt?

“Als je iets echt graag wil, zijn er geen excuses. ‘Ik kan het niet’, ‘geen geld’, ‘geen tijd’, ‘geen ervaring’, dat zijn allemaal excuses die erop wijzen dat je het niet echt wilt.”

Aan het woord is ‘no excuses lady’ Esther Jacobs. Ik interviewde Esther en vroeg haar naar haar gouden tips voor mensen die hun droomdoelen wel willen bereiken.

Esther vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe zij dat aanpakt.

En ze heeft nogal wat aangepakt. ‘Per ongeluk’ op Nijenrode terecht gekomen, met Coins for Care 16 miljoen euro opgehaald voor goede doelen zonder kosten te maken, meer dan 100 landen bezocht, aan Expeditie Robinson meegedaan, DE playboy van Curaçao aan de haak geslagen en 3 boeken geschreven.

Dit klinkt misschien als een ver-van-je-bed-show. Maar in het interview krijg je de adviezen waarmee het voor jou ook mogelijk wordt jouw persoonlijke droomdoelen te bereiken.

Klik hier voor de website van Esther.

Esther vertelt onder andere over:

– Hoe jouw persoonlijke verhaal van grote waarde is

– Het belang van communiceren over je wensen en vragen

– Hoe doorzetten je lukt wanneer je je verbindt met je drijfveren

– Dat plannen en doelen leuk zijn, maar dat je ondertussen met de flow mee moet gaan

Wil jij starten met jouw droomleven? Bekijk het interview en ontdek de stappen tot succes van Esther Jacobs:

– Ga met mensen praten over je doelen

– Durf om hulp te vragen

– Neem kleine stapjes vooruit

– Wees niet bang, er gaan dingen mis maar daar ga je van leren

– Blijf volhouden

– Blijf terugkijken naar welke stappen je al hebt gezet

– Geniet ervan, vier je successen

– Doe het NU

In de video vertelt Esther hierover met veel voorbeelden uit haar eigen leven. Veel kijkplezier!

En nu jij! Wat wil jij bereiken en wat zijn jouw eerste stappen? Laat het in een reactie hieronder weten en durf te vragen als je hulp kunt gebruiken!

Interessante video? Help ons anderen te inspireren en resultaat te bereiken met het verhaal van Esther Jacobs en deel dit blog op Twitter, Facebook of via de mail, dit kan via de buttons onderaan de pagina.

Klik hier voor de website van Esther Jacobs

PS: wil jij direct beginnen met de eerste stappen naar jouw bestemming in werk en leven? Meld je dan hier aan voor de gratis Kick Off.

7 comments

 1. Hi Dolly,

  Ik was al aan het wachten op een inspirerend artikel, omdat ik me net had aangemeld.

  Dit was een interview wat ik net nodig had; het heeft me een bevestiging gegeven dat ik moet doorgaan met de ideeen die ik nu heb. Dat is schrijven over culinaire highlights.
  Dat ik op dit moment niets verdien met mijn blogs is geen excuus. Het levert me wel zo veel meer op; plezier en kennis op culinair gebied en je komt met inspirerende mensen in contact.
  Vanaf vandaag ga ik er nog meer over praten en ga ik verder met mijn kleine stapjes!
  Dankjewel voor het delen van dit interview!

  1. Dank voor je reactie Nicole! Dit is precies waar ik het voor doe: jou de bevestiging en het vertrouwen geven dat je op de goede weg bent als je je passie steeds meer leeft en naar buiten brengt. Daar ligt immers jouw grootste meerwaarde, energie en dus ook je unieke bijdrage. Die krijgt vanzelf meer vorm als je stapjes blijft zetten. En je brengt me op een goed blogonderwerp: geld verdienen met je passie. Succes!

 2. Hai Dolly,

  Heel grappig, Nicole (van reactie hierboven ;-)) heeft me dit interview doorgestuurd, en daar ben ik erg blij om! Wat een heerlijk inspirerend interview! Ik heb met een grote glimlach op mn gezicht meegeluisterd, omdat ik zoveel uit jullie gesprek herken.

  Mijn obstakel is dat ik met vaak veel overgave aan een nieuwe onderneming begin, al ‘het oude’ overboord gooi om plaats en ruimte te maken om ‘het nieuwe’ te bereiken, maar dan volgt mijn obstakel al snel; het volhouden…, de discipline…, de fun ervan blijven inzien…

  Maar door jullie interview besef ik dat je met een bepaald doel, ook gaande weg jezelf kan blijven uitdagen. Door dingen die misschien anders gaan dan verwacht, een andere richting te geven, waardoor het misschien wel lukt. Door doelen bij te schaven lijkt het me minder moeilijk discipline te behouden, waardoor ik er passie voor blijf houden. Klinkt misschien een beetje raar, maar voor mij is het een heerlijk besef, I go for it!
  thnx, thnx, thnx!!

  1. Klinkt helemaal niet raar Krystel! Kijk maar eens naar deze blog, die gaat daarover. hoe je je doelen bijstelt juist op basis van je gevoel, passie. Verveling of verminderde discipline is een signaal, een waardevolle als je ernaar kunt handelen. Dank voor je reactie en veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *