De 5 stappen naar meer succes voor jou als drukke hoogopgeleide professional

Veel hoogopgeleide professionals weten niet wat ze kunnen doen om hun ambities te realiseren. Vind jij dat ook lastig, je dromen waarmaken?

In dit blog ga ik je vertellen over de 5 stappen om je doelen te bereiken. Ik ga je helpen om een grote stap te zetten om een eerste doel te behalen.

Het is heel simpel. Dat wat je tegenwerkt, ben je zelf! Want jij durft niet te kiezen voor wat je echt wil. Je hebt al die ambities, dromen en talenten. Maar je gaat uit van beperkingen (te weinig tijd, nog niet klaar voor, angst voor mislukking) en bent bang dat het je niet zal lukken om je droom te realiseren. Hoe gaat het je wel lukken? De sleutel zit in het NU kiezen en doen.

De 5 stappen naar succes

1. Kies 1 (eerste) doel dat je wilt bereiken.

2. Bepaal 3 acties die je de komende 3 dagen gaat ondernemen om een stap in de richting van je doel te zetten waaronder in ieder geval: iedereen vertellen over je doel. Ontneem anderen niet de kans je te helpen.

3. Neem een moment om je voor te stellen hoe je je voelt als je je doel bereikt. Dit gevoel is het waarom van je acties. Roep dit gevoel zo vaak mogelijk op.

4. Onderneem de acties.

5. Ontvang de resultaten.

Je zult versteld staan hoeveel nieuwe mogelijkheden zich voordoen. Door actie te ondernemen en resultaten te ontvangen krijg je het vertrouwen dat je WEL grote stappen kunt zetten. Je bereikt meer dan je ooit had kunnen denken als je maar begint en een sneeuwbaleffect creëert. Gebaseerd op deze gedachte:

Nothing happens until something moves. ~Einstein

Zo simpel is het. Je kiest, bepaalt de meest kansrijke acties en je gaat het doen. Vergeet niet erover te communiceren en te voelen hoe geweldig het is als je je doel bereikt. Doe het nu! Laat je niet tegenhouden door angst, de mening van anderen of …

Laat je me weten hoe het is gegaan? Ik hoor graag hoeveel beweging je in gang hebt gezet. En ook als het tegenzit: laat me weten waar je het meest mee worstelt.

Succes!
Dolly

Wil je dit blog delen? Graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *