Affirmaties: do or don’t?

Als je positieve gedachten hebt, ervaar je meer zelfvertrouwen, zie je meer mogelijkheden en straal je een fijne energie uit. Negatieve gedachten halen je naar beneden, wakkeren nieuwe negatieve gedachten aan en veroorzaken angstige gevoelens. Maar hoe zorg je nu voor meer positieve gedachten en kan dat eigenlijk wel?

Affirmaties zijn een geweldige manier om je gedachten te trainen. Het woord affirmatie komt dan ook van het Latijnse woord affirmare, dat bekrachtigen of versterken betekent.

Ik heb lange tijd een heel moeizame relatie gehad met affirmaties. Ik zag dat veel mensen ze niet gebruiken als een middel om zichzelf te bekrachtigen. Ze gebruiken ze eerder als instrument om angsten te onderdrukken.

Door tegen jezelf te zeggen dat je je geweldig voelt terwijl je je ellendig voelt, werkt niet

Het volledig erkennen van je gevoelens en gedachten is juist de weg naar geluk. Wanneer je je niet verzet tegen wat er is dan kan het je makkelijker loslaten. Dus wanneer een affirmatie een manier wordt om je te verzetten tegen een gevoel dat er nu eenmaal is dan helpt het je niet. Sterker nog: je krijgt daar op den duur meer negatieve gevoelens van.

Toch hebben we het verlangen om het positieve in onszelf te versterken

Dat is heel natuurlijk, gezond en een manier om te groeien. Het trainen van je positieve gedachten kan ook echt een enorme impact hebben. Zelfs de structuur van je hersenen verandert er door.

Het geheim van een echt werkzame affirmatie is dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Hiervoor is nodig dat je niet alleen maar een reeks woorden herhaalt, maar dat je even de tijd neemt om de impact van de woorden tot je door te laten dringen. Voel wat ze voor je betekenen en onderzoek waar je dat gewenste gevoel al waarneemt, ook al is het klein en verstopt in een hoekje van je bewustzijn.

Met oefening wordt het steeds makkelijker. Positieve gedachten en gevoelens komen steeds meer als vanzelf

Geef door de affirmatie meer ruimte aan wat er al is. Als je een sprankje opvangt van dat wat je wilt versterken dan kun je door middel van de betekenis van de woorden steeds meer de impact gaan voelen. Zie hoe de affirmatie je handelen beïnvloedt en je focus geeft op wat voor jou belangrijk is.

Ben je klaar om de kracht van affirmaties te ervaren?

Experimenteer dan eens met deze 10 krachtige affirmaties

  1. Ik koester de liefde in mijzelf en deel deze overvloedig met anderen.
  2. Ik neem de tijd voor mezelf, alles mag op mijn tempo.
  3. Moeilijke gevoelens mogen er zijn. Ik laat mijzelf volledig waar zijn in dit moment.
  4. Vandaag zie ik overal mogelijkheden.
  5. Overgave helpt mij om los te laten en ruimte te maken voor wat ik te doen heb op aarde.
  6. Vandaag geef ik mijzelf de ruimte om fouten te maken. Ik kom in actie met aandacht voor de liefde voor wat ik wil creëren.
  7. Mijn missie is vandaag mijn topprioriteit. Ik gun mezelf deze volledige focus.
  8. Ik hou van het leven en het leven houdt van mij.
  9. Ik ben dankbaar voor mijn lichaam en geef het wat het nodig heeft.
  10. Ik heb vrede met wat er in mijn leven was, is en zal komen en richt mij volledig op het nu.

Affirmaties werken vooral heel goed wanneer je ze ’s ochtends opzegt en mee je dag in neemt. Probeer maar eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *