Vrienden voor het leven?

Van de week hield ik een online sessie voor klanten over een bijzonder thema.
Iets dat een grote invloed heeft op mijn werk en leven.
Vriendschap.

Vriendschap is niet alleen wat je leven zoveel mooier maakt.
Het is ook iets dat de loop van je leven heel sterk beïnvloedt.

Wij mensen zijn kuddedieren.
Hoewel ons ego ons wil laten geloven dat we alles zelf doen en kunnen.
We zijn altijd op zoek naar connectie, bevestiging en voorbeelden.

De mensen die het dichtst bij je staan, vormen als het ware jouw ‘kudde’.
Ze zijn je tribe, je support en je inspiratie.
Tenminste, dat kunnen ze zijn.
Naast je familie zijn dat je beste vrienden.

Je beste vrienden:

  • Geven je het vertrouwen om die spannende, doorslaggevende stap te zetten.
  • Zien de grotere versie van jezelf.
  • Laten je zien wat je grootste goud is en je mooiste eigenschappen.

Echte vriendschap is misschien wel de ultieme sleutel naar het realiseren van je grootste droomdoelen, je mooiste momenten en je grootste potentie.

Ondanks die mega impact staan we maar weinig bij dit onderwerp stil.
Hoe bewust ga jij met je vrienden om?
Trek je überhaupt de juiste mensen aan in je leven?

Deze 5 tips helpen je om vriendschap een nieuwe centrale rol in je leven te laten spelen.

  1. Neem geen genoegen met langdradige vermoeiende afspraken met mensen waar je niet (meer) mee levelt. Het leven is te kort voor koetjes en kalfjes en je energie te belangrijk. Gebruik je tijd voor de belangrijke dingen in je leven en doe de rest niet meer. Dit geeft je extra tijd voor punt twee..
  2. Ga er vaker op uit. Ontmoet nieuwe mensen. Doe die ene hobby in een clubje, bezoek een seminar, ga hardlopen met een groepje mensen, schrijf je in voor een yogaweekend, er zijn zoveel opties. Misschien een beetje uit je comfort zone maar dat is juist goed. Hoe ouder we worden hoe belangrijker het juist wordt om dit soort dingen te blijven doen. Nieuwe omgevingen en nieuwe werelden opzoeken houdt je jong en flexibel.
  3. Wees eerlijk over wie je energie geeft en wie je energie kost. Dit betekent niet dat je direct moet stoppen met iedereen die je energie kost maar wees je in ieder geval bewust van het effect dat sommige mensen op je hebben. Kijk wat jouw invloed hierop is. Misschien kak je gewoon in omdat je altijd met hetzelfde groepje in dezelfde kroeg zit en is het leuk om een keer 1 op 1 iets leuks te gaan doen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat er ook mensen zijn die je niet of minder wil gaan zien.
  4. Wees aantrekkelijk. Aantrekkingskracht heeft niks te maken met hoe je eruit ziet en alles met wat je uitstraalt en hoe je communiceert. Praat niet slecht over anderen, geef geen ongevraagd commentaar, wees niet zuur maar blij als iemand een succes heeft geboekt. Geef eens een welgemeend compliment, denk aan leuke dingen, geniet van de dingen die je doet. Je hoeft niet alleen leuk en aardig te zijn tegen mensen die je leuk vindt. dit is een levenshouding die je een heel goed gevoel geeft én je heel aantrekkelijk maakt voor de juiste mensen, de mensen die ook kunnen geven, het mooie in het leven zien en fijne energie hebben.
  5. Wees open en kwetsbaar. Een vriendschap kan oppervlakkig zijn en daardoor weinig energie geven. Kijk eens wat er gebeurt als je zelf meer open bent en ook kwetsbare gevoelens of verhalen deelt. Toon ook interesse in je vrienden als het gaat om wat moeilijker verhalen en thema’s. In het begin voelt dit misschien ongemakkelijk maar het levert zoveel op. Een diepere connectie, een heel bijzonder gevoel. Zo kun je er echt voor elkaar zijn en samen groeien. Dat gevoel van er voor elkaar zijn is goud. Het zorgt ervoor dat je ook in de goede tijden ook samen kan vliegen.

Een heel mooi hulpmiddel hierbij is trouwens de card deck Essentievragen met 108 mooie verdiepende vragen. Check hem hier.

PS: Een heel bijzondere vriendschap die een enorme rol heeft gespeeld in waar ik nu sta is die met Eelco. We betekenen enorm veel voor elkaar en wisten altijd al: we gaan samen een seminar organiseren.

Al op 26, 27 en 28 juni is het zo ver. DEVOTED LIVE; een driedaags seminar waarin we alles uit de kast trekken om meer vrijheid, purpose en joy in je leven en business te brengen. Grote kans overigens dat je hier ook heel bijzondere gelijkgestemden gaat ontmoeten en mooie vriendschappen of samenwerkingen gaat opdoen.

Let op: over een paar dagen is de early periode voorbij.

Dan vervalt de crazy korting van 50% en verdubbelt de prijs.

Bestel dus nu nog snel je kaarten op www.devotedlive.nl en gebruik de kortingscode: DEVOTED

Je wilt hier echt bij zijn. Dus niet twijfelen, go for it!